Dags för picknick eller utflykt? Då passar dessa matiga muffins med tomat och skinka utmärkt. Enkelt, gott och mättande.
Matmuffins är en himla fin uppfinning som absolut borde få ta mer plats i rampljuset, tycker jag! Perfekt att ta med på picknick, ha på brunchbuffén eller ha hemma som ett enkelt mellanmål att bara värma på. Med en god sallad till kan det även funka som en enklare lunch!
En muffinsplåt är en bra investering då det gör att muffinsarna inte flyter ut utan håller en fin form.
Linnéa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 100 g finhackade, soltorkade tomater
3 ägg
2,5 dl naturell yoghurt
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g rökt skinka
färsk basilika
1 dl riven parmesan
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk tillsammans med de soltorkade tomaterna. Låt svalna helt.
Blanda under tiden ihop ägg, yoghurt och olja till en slät smet. Sikta i örtsalt, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
Strimla skinka och basilika fint. Ha i det tillsammans med den stekta lök- och tomatblandningen.
Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt i formarna. Toppa varje muffins med riven parmesan.
Grädda i 180°C i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg och är helt klara.
Chile
95 kr
Fruktig och balanserad syrah med toner av björnbär, plommon och kryddor. Perfekt match med kötträtter och pasta.
Recept: Linnéa Seidel
Perfekt picknickmat när du vill ha något enkelt men väldigt gott. Och var inte rädd för att göra egen majonnäs - det är inte alls svårt!
Läs merEnkla smördegspajer du kan ta med på picknicken eller ställa fram på buffébordet!
Läs merÄven små förändringar kan göra stor skillnad på klimatavtrycken! CAMP är viner som kommer i smarta och lätta förpackningar av återvunnet material som du kan återvinna igen.
Läs merPintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.
Läs mer