Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Har du inget kuljärn kan du använda en sked, eller skära melonen i bitar. Men speciellt till påsk är det lite extra festligt med bollar. Att trä på kuber av fetaost på spett kan vara lite trixigt- smular den sönder sig brukar jag bryta av bitar istället och liksom ”nypa fast” den på spetten. Men det beror lite på hur fetaosten är i konsistensen vad som passar bäst.
Skär eller bryt fetaosten i kuber.
Dela de båda melonsorterna och tag ur kärnorna i honungsmelonen.
Gröp ur kulor ur melonerna med ett kuljärn. Varva melon, färsk basilika och fetaost på träspetten.
Strö över lite flingsalt.
Frankrike
79 kr
109 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Recept: Linnéa Seidel
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs merUnderbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs merI påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs merIstället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs merEn dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer