Västerbottensostpaj är en riktig klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda i portionsformar och toppa pajerna med picklad rödlök.
Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.
Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
Kavla ut den kylda degen på mjölat bord.
Ta ut rundlar som är lite större än dina miniformar och tryck i degen i formarna.
Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.
Lägg osten i botten på de förgräddade pajskalen.
Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalen med ost.
Grädda i 200°C i 15-20 minuter. Pajerna skall ha fått färg och äggstanningen stannat.
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock.
Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 minuter är löken klar att äta.
Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.
Sverige
299 kr
Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak
Sverige
299 kr
O.P Anderson Orginal som i denna förpackning har en lägre alkoholhalt än hel och halvflaska: Fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
O.P. Anderson Klar: En frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
O.P. Anderson Petronella: Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
Recept: Linnéa Seidel
Jag är i vanliga fall inte så förtjust i räkor eller kräftor i paj, men den här är verkligen supersmarrig! Och väldigt enkel. Kan det liksom bli bättre än så?
Läs merVästerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs merÄntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte samt en kul femkamp färdig att ladda ner och skriva ut.
Läs merLinnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.
Läs mer