Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Nu är det bara någon månad kvar till första advent! Vad passar då inte bättre än ett glöggigt recept på en mjuk pepparkaka? Den är farligt god om du frågar oss!
Lägg de torkade tranbären i en skål och häll över Blossa glögg så att alla bären täcks.
Låt stå och dra i minst 3 timmar men ju längre desto bättre!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, nejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Blanda sedan fil, lingonsylt och smör och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 35-40 minuter.
Under tiden kakan gräddas blandar du samman färskost och florsocker.
När kakan har svalnat garnerar du den med glasyren och toppar sedan med de gläggmarinerade tranbären!
Finland
30 kr
Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.
En julig tårta med mjuka pepparkaksbottnar, rårörda lingon och vaniljfärskost-frosting som dessutom har fått en extra skjuts i smaken av kryddig Fireball.
Läs merLinda Hanssons recept på drömtårta från tv-programmet Hela Sverige bakar 2019. Linda vann hela tävlingen och receptet kommer från hennes bok Fika är livet.
Läs merLinnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs merTrifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.
Läs mer