Moules marinières.

Moules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.

Moules marinières

4

0 h 45 min

Finns det moules marinières på menyn är det ett givet val för mig, godare finns inte. Som tur är gör man denna rätt väldigt enkelt hemma. Var bara noga med att tvätta blåmusslorna och släng de som från början är trasiga eller som inte stänger sig om du knackar dem lätt mot en hård yta.Jag brukar ta av alla blad från persiljan och sedan finhacka stjälkarna. De är lite hårdare än bladen och passar därför perfekt att stekas mjuka tillsammans med lök och vitlök.

Vintips till Moules marinières:

Recept: Linnéa Seidel

Fisksoppa med tomat- & fänkålssalladFisksoppa med tomat- & fänkålssallad.

Att få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.

Läs mer
Chèvre chaud i plåt med salladChèvre chaud.

En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.

Läs mer
Tonfisksallad - Salade NiçoiseTonfisksallad - Salade Niçoise.

Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.

Läs mer
Skaldjursbowl med pankopanerad fiskBowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.

Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.

Läs mer