Mustig köttgryta med rotfrukter.

Finns det något godare än en mustig gryta under ruggiga höstkvällar? Linnéa har gjort en riktigt köttgryta med rotfrukter som serveras med rostad potatis och ett glas tempranillo. 

köttgryta med potatis

4

3 h 0 min

Finns det något godare att ställa fram på middagsbordet en ruggig höstdag än en god och värmande gryta? Jag har alltid morot och palsternacka i mina köttgrytor. Jag tycker det ger en bra bas med god smak. Så här på hösten blir det ofta lite pumpa i också. Den kokar sönder mycket fortare än både palsternacka och morot, så se till att göra betydligt större bitar av pumpan för att dom ska bli klara samtidigt.

Jag har i rotfrukterna mot slutet då jag inte gillar att dom blir för sönderkokta. En skvätt balsamvinäger ger en härlig smak till grytan, men det brukar jag ha i mot slutet, annars upplever jag att mycket av smaken kokar bort. Jag reder gärna av grytan med lite maizena så såsen tjocknar lite. Hur mycket redning som går åt beror på hur mycket vätska du haft i grytan.

Vin till mustig köttgryta:

Recept: Linnéa Seidel

Örtrisotto med smörstekt shiitakesvamp och lammfiléLammfilé med smörstekt svamp och örtrisotto.

En läcker rätt med lammfilé i rödvinsmarinad och en risotto med färska örter, shiitakesvamp och vällagrad ost.

Läs mer
Spansk köttgryta med chorizoSpansk köttgryta med chorizo.

Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.

Läs mer
En skylt med ordet Tempranillo på en vingård.Tempranillo-dagen: Ett fyrfaldigt leve för spanjorernas favorit.

Den andra torsdagen i november firas internationella tempranillodagen runt om i vinvärlden. Vi berättar mer om denna populära druva och tipsar om välgjorda viner på tempranillo.

Läs mer
Köttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprikaKöttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprika.

Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.

Läs mer