I detta recept på musslor kokas musslorna med öl istället för vin som brukar vara det vanliga. Servera med surdegsbröd och lakritsaioli.
Kokta musslor är en riktigt lyxig klassiker och i det här receptet kokas musslorna med öl istället för vin. Rätten serveras sedan med surdegsbröd och en lakritsaioli som höjer smakerna till en ny nivå.
Vispa äggulorna och droppa i oljan lite i taget. När aiolin fått rätt konsistens och färg, tillsätt vitvinsvinäger.
Tillsätt pressad vitlök, citronskal, lakritspulver, salt och peppar.
Ställ in i kylen.
Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Släng de musslor som inte stänger sig helt.
Skala och hacka löken och 3/4 av fänkålen fint. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs lök och fänkål tills de mjuknar men inte får färg.
Tillsätt 1-2 lakritsrötter tillsammans med musslorna och tillsätt ölet. Låt puttra under lock i ca 5 minuter tills musslorna har öppnat sig.
Ta upp musslorna med hålslev och låt dem rinna av i ett durkslag. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Tillsätt grädde och citronsaft i i musselspadet i grytan. Låt sjuda utan lock i några minuter.
Ta upp lakritsrötterna och mixa spadet fint med stavmixer. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt lite extra lakritspulver efter smak.
Lägg tillbaka musslorna i spadet och hetta snabbt upp under lock. Lägg upp i djupa tallrikar och garnera med persilja och resten av den tunt skivade fänkålen.
Servera tillsammans med surdegsbröd och lakritsaioli.
Argentina
89 kr
Ett argentinskt ekologiskt vitt vin med fruktiga toner av tropisk frukt och citrus. Utmärkt till stekta eller grillade rätter på fisk eller ljust kött.
Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs merDu behöver inte slå knut på dig själv för att njuta av goda franska smaker. Här tipsar vi om några franska favoritviner och smaker som passar till. Bon appétit!
Läs merEn elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs merFinländarnas favorit Koskenkorva Salmiakki finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Vi bjuder på fun facts och ett hett drinktips!
Läs mer