Linnéa bjuder på ett recept på härliga, örtmarinerade lammracks.
Ta tillvara på skyn från lammracksen så får du en helt otroligt god sås. Till detta serverar jag ugnsrostad delikatesspotatis med mycket salt!
Lägg vitlöksklyftor, saft från 1 citron, färsk persilja, färsk rosmarin, olja, salt och peppar i en mixer och mixa till en slät örtmarinad.
Torka köttet torrt och gnid in köttet med marinaden.
Lägg köttet i en ugnsfast form och stick i en köttermometer. Ställ in i 150°C varm ugn och kör tills köttemperaturen är uppe i 57°C. Tag ut ur ugnen och slå in i folie, då kommer temperaturen stiga ytterligare några grader.
Tag tillvara på skyn från formen med lammracks. Sila av det och ha upp i en kastrull. Tillsätt crème fraîche, grädde, dragon, gelé och soya.
Låt allt koka ihop och småkoka en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mjölk beroende på hur tjock du vill ha såsen.
Börja med att skrubba potatisen. Lägg dom i en ugnsfast form. Skala lökarna med behåll dom hela.
Gnid in potatis och lök med olivolja och rikligt med flingsalt. Eftersom potatisen har skalet på blir den inte för salt. Avsluta med lite svartpeppar.
Ställ in i 225°C varm ugn i cirka 40 minuter. Lite beroende på storleken på potatisen. Känn efter så potatisen är helt mjuk och skalet har fått en fin gyllene färg.
Frankrike
99 kr
115 kr
Smak och doft domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Här återfinns även distinkta toner av saltlakrits som väcker munnen till liv tillsammans med resoluta inslag av svartpeppar som bidrar till helhetsupplevelsen.
Spanien
199 kr
Exklusivt rödvin från Rioja med smak av mörka körsbär och torkad frukt. Perfekt till smakrika och kryddiga rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Läs merOch som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer