Palak Paneer med grönkål.

I Indien lagas palak paneer med ett knippe färsk spenat från marknaden, men det går lika bra med grönkål. Recept från Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.

Palak paneer

4

I Indien lagas palak paneer med ett knippe färsk spenat från marknaden, men det går lika bra med grönkål. Man måste inte använda grädde. Det går utmärkt att göra en torrare, lite råare variant utan. Paneer hittar du bland ostar i din butik om du inte väljer att laga den själv från grunden.Receptet kommer från Malin Mendels indiska kokbok Mitt indiska liv.

Vin som passar till Palak paneer:

Recept: Malin Mendel

Malin Mendel äter indisk matKlimatsmart indisk kokbok av Malin Mendel.

folk o folk träffar Malin Mendel och får veta mer om hennes kärlek till indisk mat, landet hon beskriver som en torktumlare och Stora Journalistpriset. 

Läs mer
 Matig sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger Matig sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger.

Linnéa tipsar om en matig och god sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger som serveras med en fräsch ceasarinspirerad dressing. 

Läs mer
Indisk matVin till indiskt.

Det indiska köket är väldigt poulärt med sina kryddiga smaker och härliga grytor. Men hur ska man matcha den indiska maten med vinet? Vår dryckesexpert ger dig alla tips här.

Läs mer
Linsgryta med kokosmjölk och svartkålKrämig linsgryta med kokosmjölk och smörstekt svartkål.

Det finns två saker som gör den här grytan extra god. Den ena är kokosmjölken, den ger grytan en härlig krämighet och rund smak. Det andra är den stekta svartkålen. Som steks i smör och sedan rörs ner i grytan mot slutet.

Läs mer