Panerad fisk – recept du kan göra i din airfryer.

Här är ett recept på panerad torsk som du kan tillaga i din airfryer hemma, en köksmaskin som hjälper dig laga mat snabbt, enkelt och med mindre fett.

Panerad torsk, recept för airfryer.

Foto: Philips

4

0 h 45 min

Detta enkla recept ger läckra fiskfiléer en livlig smak genom en väldoftande garam masala lime-marinad. Täckta av en välsmakande panad blir de spröda inuti och gyllene, krispiga på utsidan utan mycket olja.

Serverar man dem tillsammans med kokt potatis med mynta, couscous- eller quinoasallad, ärtpuré eller grillade grönsaker och lite sås, t.ex. tartar, får man en komplett måltid. Till detta recept använde vi fyra, ca 2 centimeter tjocka torskfiléer på totalt ca 750 gram. Annan vitfisk som t.ex. kolja, havsabborre, tilapia, snapper går också bra att använda istället för torsk.

Tips: Finns inte garam masala till hands kan vilken annan krydda eller örtkombination som helst användas.

Vintips till fisken:

Recept: Philips

Snabblagad fiskgratäng med pankoFransk fiskgratäng.

En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.

Läs mer
Panerad rödspätta med citronsås och sommarprimörerPanerad rödspätta med citronsås och sommarprimörer.

Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.

Läs mer
Sesampanerad lax med rotfrukterSesampanerad lax med rotfrukter och citronaioli.

Utnyttja säsongens goda rotfrukter till en god laxbit panerad i svarta och vita sesamfrön.

Läs mer
Skaldjursbowl med pankopanerad fiskBowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.

Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.

Läs mer