Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Den här toscanska tomatsoppan är lika enkel som god, ett epitet italienarna är specialister på. Det kan vara därför den blivit nästan omåttligt populär både i och utanför Italien. Rätten har till och med inspirerat till sången “Viva la pappa col pomodoro” som än idag sjungs av skolbarn landet runt. Laga den så förstår du varför.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i olja.
Skiva sellerin tunt och låt den steka med löken. Tillsätt tomater och grönsaksbuljong. Låt allt koka upp och koka på medelvärme i cirka 20 minuter.
Skär sedan ner brödet i bitar och finhacka persiljan. Blanda i och rör om väl. Låt brödet suga åt sig av vätskan.
Riv över parmesan och servera direkt.
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs merBruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs merGnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs merDrömmer du om att besöka vackra vingårdar och vinodlingar och smaka goda viner? Det finns många vingårdar som tar emot turister och som erbjuder sina besökare oförglömliga upplevelser. Här har vi listat några vingårdar värda ett besök.
Läs mer