En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Till all lite tung mat som vi ofta äter under våra svenska högtider kan det vara gott med något fräscht. Som min påsksill med smak av både palsternacka, gurka, gräslök och dill. Vill du kan du ha i en skvätt O.P. Anderson i lagen. Det ger en fin smak tycker jag!
Koka ihop alla ingredienser till lagen och låt svalna helt.
Skölj av sillen och klappa den helt torr.
Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnhuset. Dela varje halva i 2 och dela sedan gurkan i mindre bitar.
Skala och skiva palsternackan tunt.
Finhacka gräslöken och skär ner dillen i mindre bitar.
Slå eventuellt i lite snaps i ättikslagen när den svalnat. Varva sedan alla ingredienser i en burk och slå över ättikslagen.
Låt stå svalt, gärna över natten innan servering.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Sverige
265 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Recept: Linnéa Seidel
Det här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Läs merRotfruktschips med löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs merEn matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis.
Läs merEn underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs merBiscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.
Läs mer