Pasta arrabiata.

Pasta arrabiata är en klassisk italiensk pastarätt där ordet arrabiata betyder arg. Du kan därför kalla denna rätt för argbiggans pasta. Själv kände Linnéa sig varken arg när hon tillagade eller åt denna ljuvliga rätt.

Pasta Arrabiata.

4

0 h 30 min

Här används få ingredienser, men är de av riktigt bra kvalité blir det här rena drömmen. Konserverade tomater kan smaka väldigt olika beroende på märke, så ta en sort som är riktigt god.

Jag tycker hela tomater som du klipper sönder i burken med en sax eller konserverade körsbärstomater blir allra bäst att använda här. Färsk chili blir allra godast att använda, men chilipulver funkar fint det med. Börja försiktigt och addera mer om du önskar mer sting!

Linnéa

Vintips till Arrabiatan:

Recept: Linnéa Seidel

Spagetti CarbonaraVin till pasta - välj rätt vin.

Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.

Läs mer
Pasta AmatricianaPasta Amatriciana - enkel, italiensk pasta med mycket smak.

Linnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.

Läs mer
Lättlagad, italiensk Pasta Lenticchie med gröna linser.Lättlagad, italiensk Pasta Lenticchie med gröna linser.

Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.

Läs mer
PrimörpastaPasta med burrata och vårprimörerna ramslök och sparris.

Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.

Läs mer