Pasta med pancetta.

En snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.

Pasta med pancetta och Il Capolavoro på box.

4

0 h 20 min

Det geniala i en riktigt god pasta, är när man låter pastan koka klart den där allra sista stunden i pastasåsen. Så den suger upp precis all smak och blir krämig och god, nästan stinn av såsen skulle jag säga.

Hur mycket vitlök som är rimligt beror på hur stark den är, och självklart på hur mycket vitlökssmak man själv vill ha. Men 2-4 vitlöksklyftor, det brukar jag tycka blir bra.

Att det bara tar dig cirka 20 minuter att svänga ihop den här pastan gör det till en vinnare, alla dagar i veckan.

Vin till pastan:

Recept: Linnéa Seidel

Il Capolavoro Appassimento Rosso på bag-in-box. ”Mästerverket” Il Capolavoro nu även på box.

Il Capolavoro Appassimento Rosso gjorde entré på svenska marknaden i vintras men blev direkt en succé hos folket. Därför lanseras nu vinet i smidig bag-in-box.

Läs mer
Racines Pinot NoirRöda viner prisade i pressen.

Här lyfter vi fram röda viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.

Läs mer
Il Capolavoro Appassimento.Il Capolavoro - appassimento från Apulien.

Svenskarnas kärlek till italienska viner fortsätter att växa och lagom till vinterns intåg gör ett nytt "mästerverk" från Italiens klack, Apulien, entré.

Läs mer
Fruktstånd och CarbonaraPasta på italienska – en bok som doftar och smakar av det genuina Italien.

Sara Berg har skrivit boken "Pasta på italienska" som är en resa genom 12 italienska regioner och deras pastakultur.

Läs mer