Här har vi ett recept med fokus på att minska matsvinnet hemma. I denna pastasallad kan du nämligen byta ut det mesta mot saker du har hemma - gott blir det garanterat ändå!
Basen är en matig pastasallad och sedan toppas den med det som finns hemma. Inspirerad av Pasta Puttanesca vars namn (”Glädjeflickans pasta”) sägs härstamma från det att pastan enkelt kunde röras ihop av ingredienser som fanns hemma.
Blanda olivolja, citron, vitlök, timjan och sardeller i en bunke.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och blanda med dressingen.
Blanda pasta, lök, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
Vänd sist ner halverade tomater och sallad vid servering.
Rör ihop färskost och kesella. Blanda i vitlök, ost och örter. Smaka av med salt och peppar.
salami, kryddig korv eller vegokorv
lufttorkad eller rökt skinka
knaperstekt bacon
kyckling
halloumi
cocktailmozzarella
tonfisk
marinerade kronärtskockor
soltorkade tomater
pumpakärnor
nötter
Chile
95 kr
Fruktig och balanserad syrah med toner av björnbär, plommon och kryddor. Perfekt match med kötträtter och pasta.
Recept: Jenny Asplund
Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.
Läs merHär kommer en nyhet bland de mousserande vinerna på Systembolaget - CAMP Sparkling. Ett friskt bubbel från Frankrike som säljs på klimatsmart aluminiumburk.
Läs merKokboksförfattaren Lotta Kühlborn delar med sig av sitt recept på blomkålsvåfflor.
Läs merÄr glas eller plast bäst, får vinet sämre smak av att buteljeras på PET-flaska och spelar egentligen miljömärkningen någon roll?
Läs mer