Packa picknickkorgen med wraps fyllda med kyckling, grönsaker och rostad sötpotatis. Glöm inte morotsstavar, vindruvor, kex, melon och vinet AUSSIE på tetra.
Packa picknick-korgen, samla familj och vänner och ge er ut på en härlig picknick. Leta upp bästa platsen i parken och njut av att solens strålar! Eller varför inte duka upp maten på en filt i trädgården, det blir också mysigt. Till dagens picknick har jag gjort wraps, fyllda med kyckling, grönsaker och rostad sötpotatis. Den sötpotatis som inte går åt i wrapsen passar perfekt att lägga i en burk och ta med och mumsa på tillsammans med morotsstavar, vindruvor, kex och melon.
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprika.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i lite olja tills den fått fin färg och är genomstekt. Låt svalna helt.
Skrubba potatisen och skär den i skivor.
Lägg potatisskivorna på en plåt. Strö över salt och peppar.
Ringla över olja och rosta i 225°c i cirka 25-30 minuter eller tills de är helt mjuka och börjar få lite färg. Låt svalna.
Blanda samman gräddfil och majonnäs.
Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna.
Dela och skölj purjolöken noga. Skär den i bitar.
Blanda i tomaterna och purjolöken.
Dela den kalla kycklingen du tillagat tidigare och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Låt gärna röran stå över natten, då blir den ännu godare.
Lägg ut bröden och lägg på salladsblad, rostad potatis och skivade tomater.
Lägg på en klick kycklingröra och vik ihop.
Sätt gärna runt ett bakplåtspapper runt varje wrap, då håller den ihop bättre.
AUSSIE Great White Chardonnay och AUSSIE Flamingo Blush Rosé passar perfekt att ta med på din picknick då de förpackas i tetra, vilket varken väger speciellt mycket eller kan gå sönder!
Australien
84 kr
AUSSIE Great White Chardonnay har en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, stenfrukter och citrus. Smaken är torr och fruktig med toner av stenfrukter, gröna äpplen och citrus.
Australien
83 kr
AUSSIE Flamingo Blush Rosé har en medelstor doft med inslag av jordgubbar, persika och färska lingon. Rosévinet är medelfylligt, friskt och mycket bärig med trevlig eftersmak av jordgubbar, persika och körsbär.
Recept: Linnéa Seidel
Ta med Linnéas läckra picknicksmörgås med krämig laxröra och friska inslag från citron och dill. Till smörgåsarna en färgsprakande sallad med frukter, bär och babyspenat.
Läs merBresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs merBanh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer