En sallad som passar perfekt för kalla höstdagar - fräsch, matig och full med smak från mozzarella med pesto. Genialiskt enkelt och gott!
Får jag välja mat helt själv, då blir det oftast någon form av sallad. Kanske tycker många att sallad är sommarmat. Men idag har jag gjort en sallad som passar perfekt för kalla höstdagar. Fräsch, full med smak och värme. Precis en sådan måltid som man behöver så här i början på oktober.
För att få lite god smak på min sallad har jag smaksatt med mozzarella och pesto och blandat i, så genialiskt enkelt och gott! Som små bitar av lycka i salladen. Har du inte tid att göra egen pesto, köp då en pesto av bra kvalitet. I dag finns det många bra sorter att välja på i mataffären.
När jag kokar quinoa brukar jag ofta låta en buljongtärning koka med. Det ger lite extra sälta. Gillar man inte quinoa går det bra att koka bulgur eller något annat gryn till salladen istället.
Skala och skär sötpotatis och rödbetor i små kuber. Lägg ut på en ugnsplåt. Ringla över olja och salt. Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter.
Skär laxen i bitar. Strö över salt och pressa över saften från en lime. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen i ca 2 minuter per sida.
Riv mozzarellan i bitar och blanda den med pesto.
Blanda samman kokt quinoa, pestomozzarella, bönor, ruccola och de ugnsrostade rotsakerna till en sallad. Toppa med den halstrade laxen och färska basilikablad.
Sydafrika
230 kr
Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Linnéa Seidel
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs merLinnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs merLinnéa bjuder denna vecka på ett av sina favoritrecept. Nämligen sotad lax med en härligt fräsch citrussalsa!
Läs mer