Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?
0 h 45 min
Sommarfester, grillfester och avslutningar står för dörren. Det sägs ju att man ska äta en regnbåge av färgglad mat vid varje måltid och visst gäller det även vid festligare tillfällen! Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?
Den krämiga burratan blir en härlig kontrast till alla grönsaker och frukter, och har du inte provat burrata (gräddfylld mozzarella) än, så är det ett bra tillfälle! Salladen passar fint att äta precis som den är, men du kan även servera grillad fisk eller skaldjur till. Det blir magiskt gott! Basilikaoljan jag har gjort i dag är otroligt god att doppa bröd i eller ha på sallader.
Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Ringla över olja och strö över salt.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 25 minuter eller tills de mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lägg i tomaterna när det är cirka 10 minuter kvar.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
Skala och skiva de gula betorna tunt. Skär nektarinerna i klyftor.
Lägg upp kokt quinoa, rödbetor, tomater, skivade gulbetor, nektariner, blåbär och sallad på ett fat.
Lägg på burratan sist.
Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät basilikaolja.
Fördela de basilikablad du inte använde till basilikaoljan över salladen.
Ringla över rikligt med basilikaolja över salladen och burratan.
Skär upp bröd i skivor, stek eller grilla lätt. Servera direkt tillsammans med salladen!
Italien
119 kr
Fräsch och bubblande Prosecco med toner av päron, gröna äpplen och citrus. Perfekt som aperitif eller till lättare förrätter och skaldjur.
Frankrike
509 kr
En elegant Champagne med delikata bubblor och smak av gröna äpplen, citrus och rostat bröd. Perfekt för speciella tillfällen.
Recept: Linnéa Seidel
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs merRecept på en smakrik kycklingsallad med smak av ingefära, chili och jordnötter.
Läs merLinnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs merHär kommer en nyhet bland de mousserande vinerna på Systembolaget - CAMP Sparkling. Ett friskt bubbel från Frankrike som säljs på klimatsmart aluminiumburk.
Läs mer