Revbensspjäll med kålsallad och äppelchutney.

Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.

Revbensspjäll med kålsallad.

6

2 h 0 min

Pappas klassiska revbensspjäll finns alltid på julbordet hemma hos oss. I år frågade jag efter receptet. Men var såklart tvungen att ändra lite i det på direkten. Jag ville ha en lite mer julig touch på dem och tillsatte därför lite sjukryddor. Den klassiska kryddblandningen från Mellanöstern med smak av kryddpeppar, kanel och ingefära passar utmärkt för att sätta piff på det klassiska julbordet.

Låt revbensspjällen ligga i sin marinad över natten. Tillsätt kryddorna och stek i ugnen. Kom ihåg att pensla revbensspjällen med marinaden och sedan ösa under tiden de är i ugnen. Revbensspjällen blir garanterat saftiga och en succé på julbordet!

Vin till revbensspjällen:

Recept: Linnéa Seidel

Västerbottensflarn med vispad smetana.Västerbottensflarn med vispad smetana.

Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.

Läs mer
Inlagd vegansk sill med aubergine och morötterVegansk inlagd sill med aubergine.

Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.

Läs mer
Gubbröra på kavring.Smörrebröd med gubbröra.

Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!

Läs mer
Mandelmusslor med hjortronsylt.Mandelmusslor med hjortrongrädde och kolasås med brynt smör.

Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.

Läs mer