Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Många tycker nog att rocky roads hör julen till men här har jag gjort en variant som andas påsk och passar perfekt att servera efter maten. Istället för de klassiska marshmallows som brukar vara i har jag tagit chokladtäckta skumägg, vilket fungerade superbra! Se till att din rocky road fått stå i rumstemperatur en stund innan du delar den, då får du enklare snygga bitar.
Hacka chokladen och smält den.
Grovhacka pistagenötterna. Spar lite av nötter, ägg och apelsinskal till dekoration.
Blanda i nötter, ägg och apelsinskal i chokladen.
Finhacka pomeransen och rör ner den.
Häll upp chokladen i en form. Toppa med pistagenötter, chokladägg och kanderade apelsinskal. Låt stå svalt.
Ta fram chokladen och låt den stå i rumstemperatur en stund innan du skär den i rutor.
Sverige
245 kr
"En personlig gammal favorit som är mild och mjuk i stilen med doft och smak av honung, russin och lite ekfatsbetonad krydda. Aningen whiskylik."Andreas Grube i Allt om Vin nr 11/2019
Stor doft med inslag av honung, halm och russin. Ren smak med liten sötma, inslag av honung, halm och russin.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs merUnderbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs merGör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs merI påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs merEn dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer