Rödbetssoppa med citronfärskost och krutonger.

Rödbetssoppa kan göras på många sätt. Med olika sorters rotfrukter, med kött, med allt i bitar eller en helt slät och mixad soppa.

Rödbetssoppa med citronfärskost och krutonger.

4

0 h 30 min

Jag tycker det är gott att bara ha rötbetorna som bas, men har i lite potatis för det tillför lite extra krämigt till soppan. Rödbetor och potatis river jag grovt, då blir koktiden kort och soppan blir enklare att mixa till önskad konsistens.

Jag mixar inte min soppa helt slät. Utan tycker det är gott med småbitar av rödbeta i. Men det är ju helt en smaksak hur man gör med det!

Hälften av färskosten har jag direkt i soppan för att få lite syra och rundhet i soppan. Resten smakar jag upp med citronolja och örtsalt. Detta ringlar jag över den färdiga soppan. Fint och gott! Mixade soppor som denna mår bra av att toppas med krutonger, för lite tuggmotstånd. Och så är det himla gott!

Linnéa

Vin till rödbetssoppan:

Recept: Linnéa Seidel

Crème Ninon - ärtsoppa med champagne.Crème Ninon – grön ärtsoppa med champagne.

Här är ett klassisk recept, en Crème Ninon. Det är en ärtsoppa som görs på gröna ärtor, och nyår till ära kan du med fördel toppa den med en skvätt champagne.

Läs mer
Sötpotatissoppa med ostgratinerad bröd.Sötpotatissoppa med ostgratinerat bröd.

Idag bjuder Linnea på krämig sötpotatissoppa med ostgratinerat bröd. Så lättlagat och rysligt gott! Vad mer kan man egentligen begära av en måltid?

Läs mer
Nässelsoppa med ramslök.Nässelsoppa med ramslök och kokt ägg.

Ta vara på vårens späda och nyttiga nässlor! Varför inte smaksätta med ramslök när den väl finns? Här har Linnéa tagit fram ett underbart sopprecept med smak av försommar.

Läs mer
Hummersoppa med cognac.Hummersoppa med cognac och frasiga oststänger.

En klassisk och lyxig hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.

Läs mer