Rödvinbrässerad oxkind med tryfferad potatispuré och brysselkål.

Till huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.

Oxkind med tryfferad potatis.

4

1 h 0 min

Årets sista middag förtjänar lite extra omtanke. Oxkinden blir otroligt mör av timmarna i ugnen och smaken i såsen oslagbart fyllig. Snåla inte med vinet i såsen eller tryffeloljan i potatisen! Och unna dig och dina gäster ett riktigt gott vin till det hela så är succén ett faktum.

Vintips till oxkinden:

Recept: Linnéa Seidel

Kanapéer med kronärtskockskräm och rökta räkor.Kanapéer med kronärtskockskräm.

Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.

Läs mer
Hummersoppa med cognac.Hummersoppa med cognac och frasiga oststänger.

En klassisk och lyxig hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.

Läs mer
Pavlova med vit choklad och bär.Pavlova med vit chokladmousse och färska bär.

Avsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.

Läs mer
Nyårsmenyn 2023 med fyra nya, festliga recept.Meny till nyår 2023 – med 4 festliga recept.

Snart är det dags för en av årets största fester – den där vi firar ut året självt! Vi bad vår briljanta receptkreatör Linnéa Seidel ta fram en meny till nyårsfirandet och resultatet är de fyra härliga recepten nedan. Gott nytt år!

Läs mer