Rödvinsbräserad lammlägg med krämig polenta och bönsalsa.

En härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.

Rödvinsbräserat lammlägg.

Långlagad lammlägg sköter sig själv i ugnen medan du kan fixa med annat. Se till att ge köttet ordentligt med stekyta innan det får gå klart i ugnen. Tänk på att räkna med tiden lammet tar i ugnen - total tillagningstid blir ungefär 40 + 3 timmar i ugnen.

Polenta är ett härligt majsgryn som bland annat äts mycket i Italien och går att smaksätta på många olika sätt. Här har jag gjort den krämig, men du kan även använda mindre vätska och låta polentan stelna i en form. Sedan skär du den i bitar som du steker gyllenbruna i en stekpanna.

/Linnéa

Servera lammlägget med krämig polenta, bönsalsa och den reducerade skysåsen.

Vintips till lammläggen:

Recept: Linnéa Seidel

Räkcocktail.Romantisk räkcocktail.

Räkcocktail är en klassisk förrätt som kan blandas med vad du känner för för dagen. Du kan göra den kryddstark med chili, fruktig med mango eller krispig med paprika och gurka. Här är en räkcocktail att inleda Alla hjärtans dag-middagen med.

Läs mer
Vinflaska på bord med rosa blommor.Alla hjärtans dag-presenter till vinälskaren.

Snart är det dags för Alla hjärtans dag och självklart gäller det att planera och lägga hela hjärtat bakom presenten till din käresta. Det vanligaste är nog rosor, choklad, ett restaurangbesök eller ett smycke. Men glöm inte bort de kluckande alternativen.

Läs mer