Romflamberade äpplen med pistageglass.

Vår dryckesexpert Mats har här tagit fram en underbar dessert med varma äpplen och pistageglass som perfekt matchar dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC.

Romflamberade äpplen med pistageglass.

2

Folks o folks egen dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.

Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en dessert på svenska äpplen som passar som handen i handsken till Ruffinos härliga Vin Santo.

Om man bortser från marineringen över natten, så är det en god dessert som man snabbt slänger ihop. Mats valde att köpa en färdig pistageglass för att spara tid. Får ni tag i Noonas Pistacchio Sale så finns det definitivt ingen anledning att göra glassen själv. Den är så nära perfektion man kan komma.

Mats har lagat romflamberade äpplen.

Foto: Mats Claësson

Mats har lagat romflamberade äpplen som han serverar med pistageglass.

Dryck till äpplena:

Till flamberingen:

Recept: Mats Claësson

Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass.Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass.

Avsluta Alla hjärtans dag med den här gudomligt goda desserten. Kombinationen av äpple, tosca och vanilj tillsammans med ett glas Vintry's Taverna får smaklökarna att jubla.

Läs mer
Calvados med äpplenCalvadosäpplen med nötter och kesella.

Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.

Läs mer
Äppelpaj med salt kolasås och vaniljglassKnäckig äppelpaj med salt kolasås och vaniljglass.

Knäckig smulpaj där äpplena får djup smak av att marineras i Fireball. Serveras med vaniljglass och hemkokt, salt kolasås som också smaksätts med likören.

Läs mer
Äppeltarte med toscatäckeÄppeltarte med toscatäcke.

En ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin. 

Läs mer