Rotfruktspytt med svampkräm och örtrostad kalvfilé.

Linnéa bjuder denna vecka på ett utsökt recept på örtrostad kalvfilé, rotfruktspytt och en krämig sås med torkad svamp.

Örtrostad kalvfilé med svampkräm

4 portioner

1 h 15 min

För ett par helger sedan tog vi en tur till skogen och hittade mängder av trattkantareller, så under en veckas tid har jag använt stora delar av matrummet för att kunna torka all svamp. Och självklart blir man då sugen på att ha svamp i nästan allt man lagar!

Här har jag smaksatt en härlig crème fraiche-kräm med svampen. Den passar ypperligt att servera till en bit kalvfilé som jag har gjort här. Har man inte tillgång till torkade trattkantareller går det såklart bra med annan färsk svamp som du bara förväller innan.

Istället för att servera klassiska ugnsbakade grönsaker till kalvfilén gjorde jag idag en rotsakspytt. Ta av de rotsaker du gillar allra bäst. Jag brukar skära rotsakerna i riktigt fina, små tärningar för då går det fortare att steka. Men för att få lite struktur i det hela låter jag bitarna av svamp vara lite större. Det här är en härligt rustik rätt och till den passar det perfekt med en rioja från Faustino!

Recept: Linnéa Seidel

Faustino I Gran ReservaFaustino I Gran Reserva 2010 - bästa årgången på 50 år.

Faustino I Gran Reserva av årgång 2010 har fått höga poäng i många internationella tester och spås vara den bästa på 50 år.

Läs mer
Parmesanrostade rotfrukter, palsternackspuré och kalvfiléParmesanrostade rotfrukter med pinjenötter, palsternackspuré och kalvfilé.

Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!

Läs mer
TryffelkycklingHelstekt kyckling i ugn med tryffelsås.

Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig. 

Läs mer
Grillspett med rostade rotfrukter och potatispuréGrillspett med rostade rotsaker och potatispuré.

Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid. 

Läs mer