Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
0 h 20 min
Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början. När jag gör smaksatt sill brukar jag använda mig av vanlig inlagd löksill som grund. Jag tycker den har en god och fin smak som passar till de flesta kryddningar. När man ska sätta smak på sill är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Men här är två av mina absoluta favoriter!
Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.
Hacka löken fint. Blanda samman rom, crème fraîche, majonnäs och finhackad dill. Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.
Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.
Skala och riv vitlöken fint. Hacka gräslök, basilika och persilja fint. Blanda samman riven vitlök, gräslök, och örter med crème fraîche och majonnäs.
Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.
Bryt brödet i mindre bitar. Lägg på en klick sill på varje brödbit. Klipp över lite färsk dill.
Lägg upp allt på ett stort fat. Servera direkt. Blir det sill och hårt bröd över? Perfekt! Det passar utmärkt att ta fram på nattkvisten och mumsa på!
Sverige
149 kr
Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
Recept: Linnéa Seidel
Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!
Läs merDet här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.
Läs merSalt fetaost och söt vattenmelon, vilken oslagbar kombination det är. Låt gärna salladen stå framme en liten stund innan den serveras så den inte är kylskåpskall, då smakar den ännu godare! Ett tips är att köpa en kvalitets-fetaost och inte salladsost. Fe
Läs merBlir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten!
Läs mer