Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Låter inte saffransmousse som en perfekt avslutning på julmiddagen? Om saffransmoussen börjar skära sig när du blandar i kesellan, prova då att ha i lite ovispad grädde och rör om, då brukar saffransmoussen gå tillbaka igen.
Häll upp rom och apelsinsaft i ett glas.
Häll i saffran och låt det dra en stund.
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden fluffig.
Blanda ner kesellan, lite i taget i den smälta chokladen. Häll sedan i saffransrommen.
Blanda runt ordentligt. Vänd sist i grädden.
Häll upp saffransmousse i fina glas och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Dekorera med frysta lingon.
Seychellerna
299 kr
En vit rom som smaksatts med lokala kryddor och frukt från Seychellerna inklusive vanilj, papaya och tropiska kryddor.
Dark Spiced är utmärkt i en Rom & Cola, Dark and Stormy eller serverad ren på is.
Recept: Linnéa Seidel
Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs merVågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs merTill snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs merHär har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer