Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.

Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?

Saffransmousse

0 h 20 min

Låter inte saffransmousse som en perfekt avslutning på julmiddagen? Om saffransmoussen börjar skära sig när du blandar i kesellan, prova då att ha i lite ovispad grädde och rör om, då brukar saffransmoussen gå tillbaka igen.

Recept: Linnéa Seidel

Saffransglass med salta, kanderade nötterSaffransglass med salta, kanderade nötter.

Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.

Läs mer
Julkryddad ribbestekJulkryddad ribbestek med brysselkål och apelsinlingon.

Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ? 

Läs mer
Sillröra med smak av senapSillröra med smak av senap.

Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!

Läs mer
Varm grönkålssalladVarm grönkålssallad med lax.

Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!

Läs mer