En ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
En ljummen sallad på stekt potatis och varmrökt lax. Det är något speciellt med sallad som serveras lite såhär ljummen. Potatisen är krispig, en lite syrlig citronkräm och så den varmrökta laxen somt tillför massor med smak. En vinnande kombination helt enkelt!
/Linnéa
Stek potatisen i olja tills den börjar få en gyllene yta. Krydda med örtsalt.
Skär ner salladslöken och dela sparrisen i bitar. Stek med potatisen tills sparrisen mjuknat.
Dela brödet i små, jämna kuber och stek tills de har en gyllene, krispig yta.
Blanda crème fraîche och färskost. Vispa med elvisp tills det tjocknat ordentligt. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Smaka av med salt.
Lägg ut bladspenat på ett fat. Toppa med ärtskott, skivade rädisor, stekt potatis, sparris och lök. Lägg på bitar av lax och krutongerna. Toppa med varmrökt lax och citronkrämen.
Portugal
199 kr
Ett friskt portugisiskt vitt vin med inslag av tropisk frukt, citrus och en fin mineralitet. Utmärkt till skaldjur och sallader.
Tyskland
149 kr
Ett torrt och friskt rieslingvin med toner av gröna äpplen, lime och mineralitet. Perfekt till fisksoppa och sushi.
Recept: Linnéa Seidel
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs merGravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!
Läs merEn sallad med lax och små fina vaktelägg pryder sin plats på påskbordet.
Läs merChardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan du egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla ”husets vita” på krogen?
Läs mer