Saltimbocca.

Saltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!

Saltimbocca, tre kalvskivor i en stekpanna.

4

0 h 20 min

Salvian har en viktig roll här. Godast tycker jag det blir att lägga salvia mellan kalvköttet och skivan med skinka. Men snyggast blir det såklart att fästa salviabladet på utsidan. Jag vänder alltid köttet lite snabbt i mjöl innan jag steker det. Det hjälper till så att vinskyn tjocknar något. Men det är en smaksak hur man vill ha det.

Har du möjlighet, be gärna om att få riktigt tunna skivor kalvinnanlår i butiken. Då slipper du banka ut dom själv.

Vintips till saltimbocca:

Recept: Linnéa Seidel

Parmesanrostade rotfrukter, palsternackspuré och kalvfiléParmesanrostade rotfrukter med pinjenötter, palsternackspuré och kalvfilé.

Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!

Läs mer
Italienska viner och Mats Claësson.Vinexperten väljer: 10 bästa italienska vinerna just nu.

Italienska viner utklassar andra viner med sin popularitet bland svenskarna. Men vilka viner är de bästa av de bästa? Här listar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson sina italienska vinfavoriter..

Läs mer
Örtrostad kalvfilé med svampkrämRotfruktspytt med svampkräm och örtrostad kalvfilé.

Linnéa bjuder denna vecka på ett utsökt recept på örtrostad kalvfilé, rotfruktspytt och en krämig sås med torkad svamp.

Läs mer
Lammwallenbergare med ajvar och potatispuréItalienska lammwallenbergare med ajvarsås och potatispuré.

Här möter klassisk svensk husmanskost italienska smaker och det blir en riktig fullträff.

Läs mer