Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.

Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatispuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay från anrika Laroche.

Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja

4

0 h 45 min

En härligt färgglad fiskrätt att sätta färg på vintern med! Sötpotatis ger en fin sötma och fyllighet, som balanseras upp av basilikaoljans fräscha örtighet och syran från citronen.

Salta fisken ett tag innan den ska stekas så får den en fastare konsistens. Till maten rekommenderar vi ett torrt vitt vin som L Chardonnay från Laroche.

Bon appétit!

Vin till smörstekt torskrygg

torskrygg med blåmusselsåsTorskrygg med blåmusselsås.

En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.

Läs mer
Ugnsbakad torskrygg med ört- och löjromssåsUgnsbakad torskrygg med lyxig ört- och löjromssås.

Inför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås. 

Läs mer
Smörstekt torsk med trattkantareller.Smörstekt torskrygg med trattkantareller & kronärtskockssås.

Svamplyckan blir extra stor när man hittar ett sånt här recept att använda svampen till! Här blandas sensommarens bästa smaker på ett ypperligt sätt och vi skålar gärna in middagen i ett glas svalt vin från Bourgogne.

Läs mer
Ugnsbakad torskrygg med räkor och delikatesspotatisUgnsbakad torskrygg med fräsch potatissallad, räkor och solrospesto.

Till Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto. Servera torsken med ett glas välkylt vitt vin.

Läs mer