Sommar i en enda liten munsbit. Krispigt rostat bröd, mjuk, salt och krämig brieost, söta och varma jordgubbar tillsammans med en fräsch vattenmelonsallad. Bättre än så här blir det inte. Enkelt att tillaga och så gott att äta.
Vill man går det så klart bra att byta ut basilikan mot till exempel mynta. Det är också en oslagbar smakkombination! Just brieost är väldigt tacksamt att använda sig av när man ska göra små snittar och tilltugg. Enkelt att variera och alltid lika gott!
Skär brödet i skivor och ringla över olja och flingsalt. Rosta i 200°C i cirka 7 minuter eller tills det börjar få lite färg.
Skär brieosten i lagom stora bitar och placera ut på brödskivorna.
Skiva färska jordgubbar och lägg över brien. Rosta i ytterligare 5 minuter eller tills osten mjuknat.
Skär bort skalet och skär sedan ner melonen i små bitar. Finhacka basilikan och blanda ned den. Pressa över lite lime och rör om.
Toppa varje varm baguettebit med melonsalladen.
Servera direkt.
Italien
119 kr
Fräsch och bubblande Prosecco med toner av päron, gröna äpplen och citrus. Perfekt som aperitif eller till lättare förrätter och skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs merFriterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merTapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer