Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost - hur gott låter inte det? Passar lika bra till söndagsmiddagen som till större bjudningar.
4 personer
Lax är alltid ett säkert kort som uppskattas av många. Adderar du getost till det blir det inget annat än succé. Denna goda sallad med färskpotatis är härligt somrig och perfekt att servera på buffén. I detta recept matchar vi salladen med O.P. Anderson Petronella som bjuder på en fyllig och frisk smak av äpple.
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Låt svalna något och halvera den sedan. Blanda potatisen med citronskal, saft, olivolja och finhackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka sockerärtorna hastigt, max en halv minut. Ta upp ur vattnet och skölj kallt. Skär fänkål tunt på mandolin och lägg minst 5 minuter i iskallt vatten.
Skölj och skär snacksgurka i oregelbundna bitar. Skölj salladen och slunga den samt fänkål torrt.
Bryt bitar av laxen. Fördela lax, sallad, potatis, spenat/grönkål, hallon, fänkål och sockerärter på fyra tallrikar.
Bryt över getost och dekorera med halverade hallon. Ringla över dressingen. Servera gärna baguette till.
Mixa bladpersilja med 1 dl turkisk yoghurt till en grön dressing, blanda i resten av yoghurten, majonnäs och dijonsenap till en slät kräm.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Sverige
149 kr
Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
Denna drink med smak av hallon och äpple ser kanske avancerad ut men är superenkel att göra!
Läs merMattias Ljungberg som driver det legendariska Tössebageriet har tagit fram en fantastistk smörgåstårta med gubbröra och brynt smör med O.P. Anderson.
Läs merEn läskande drink med O.P. Anderson Petronella som du toppar med Sprite och lite mousserande vin.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer