Linnéa bjuder denna vecka på ett av sina favoritrecept. Nämligen sotad lax med en härligt fräsch citrussalsa!
Idag har jag lagat en riktig favorit. Nämligen sotad lax. Jag lyxade till det och köpte en bit färsk lax, för det är bara att inse, det blir så mycket godare! Till den sotade laxen gjorde jag en fruktig och god citrussalsa.
Just nu är de flesta citrusfrukter som allra godast, så man kan gott frossa i citrusfrukter både till frukost, mellanmål, middag och dessert tycker jag. Citrussalsan fick sällskap av både avokado, gräslök och picklad rödlök. En otroligt god kombination tillsammans med sotad lax om ni frågar mig.
Klappa laxen helt torr. Gnid in paprikapulver, vitlök, farinsocker och salt i laxen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Stek fisken cirka 2-3 minuter per sida, beroende på hur tjock fiskfilén är.
Tillsätt 1/2 buljongtärning i vattnet.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och dela avokado, ta ur kärnan. Skär avokadon i små bitar.
Skala och filéa blodapelsinen. Skär ner i mindre bitar.
Blanda avokado, apelsin och finhackad gräslök.
Hacka den picklade löken och blanda i. Smaka av med salt.
Sydafrika
230 kr
Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Linnéa Seidel
Har du provat kålsorten pak choi? Underbart god till nästan allt! Här är Linnéas recept på en oslagbar asiatisk rätt med marinerad lax och glasnudlar.
Läs merEn riktigt god och fräsch rätt från Kristina Anderssons kokbok "Ät Smart". Du kan variera rätten genom att skära laxen på olika sätt, antingen genom att servera hel laxsida eller trä bitar på spett.
Läs merDen här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.
Läs merLinnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker.
Läs mer