Spansk gryta med chorizo, potatis och manchego-toast.

En spansk och mustig köttgryta med chorizo, potatis och paprika som serveras med ett underbart manchego-bröd och klimatsmart rödvin.

spansk gryta med manchegotoast på träbord

Låt hela hemmet fyllas av dofterna från vitlök, chorizo, riktigt rökig paprika och vin. Här har jag tagit hem Spanien till mitt egna kök. Med rustik och enkel matlagning av rejäla råvaror med mycket smak.

Jag har alltid en burk grillade paprikor hemma. Det är en snabb genväg till mat med massor av smak. Det går såklart bra att även ta konserverade plommon eller körsbärstomater istället. Men jag tycker att den grillade paprikan ger en bättre smak helt enkelt.

Jag använde gröna linser på tetra, de behöver inte koka länge utan bara bli genomvarma. Men använder du okokta linser har du i dom tillsammans med potatisen. Du kan även behöva tillsätta lite mer vätska om du tar okokta linser.

Vintips till spansk gryta:

Recept: Linnéa Seidel

Vegetarisk lasagneVegetarisk lasagne.

Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.

Läs mer
Spaghetti carbonara med svampHöstig och krämig spaghetti carbonara med svamp.

Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.

Läs mer
köttgryta med potatisMustig köttgryta med rotfrukter.

Finns det något godare än en mustig gryta under ruggiga höstkvällar? Linnéa har gjort en riktigt köttgryta med rotfrukter som serveras med rostad potatis och ett glas tempranillo. 

Läs mer
Rödvinspasta med burrataRödvinspasta.

Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.

Läs mer