Det här receptet på stekt kycklinglår med fänkålssallad kommer från Mathias Dahlgrens kokbok "Mat i sommartid". Servera kycklingen med ett fruktigt och ungdomligt glas syrah!
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek den frasig på skinnsidan i olja i medelvarm stekpanna. Baka färdigt i ugnen med skinnsidan upp, i cirka 5 minuter.
Dela citronerna och stek dem på snittytan i en varm panna.
Lägg majonnäs och häll olivolja i botten på en salladsskål, salta och peppra. Rör runt lite med salladsbesticken så att majonnäsen och oljan blandas, men de måste inte gå ihop.
Skär salladen i bitar. Skiva fänkål och silverlök tunt på mandolin. Lägg ner allt skuret och skivat i skålen. Avsluta med att hyvla ner parmesanost tunt och blanda sedan allt.
Servera kycklingen med sallad och citron att pressa över.
Chile
95 kr
Fruktig och balanserad syrah med toner av björnbär, plommon och kryddor. Perfekt match med kötträtter och pasta.
Recept: Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är en av landets mest legendariska kockar och krögare. Han har haft flera krogar med Michelinstjärnor och vunnit prestigefulla tävlingar. Nu är han aktuell med kokboken – Mat i sommartid som har fullt fokus på den ljusa tiden av året.
Läs merLinnéa bjuder på grillmiddag med grillad kyckling med massor av härliga smaker. Till det gör hon pommes frites av rotfrukter och en egen, försvenskad version av den så populära guacamolen.
Läs merEn variant av den franska rätten coq au vin, fast här tillagas allt i en och samma stekpanna eller gryta.
Läs merLinnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer