Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
Sätt ugnen på 225°C.
Ringla lite olja över brödskivorna. Skär varje brödskiva i ca 4 bitar. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 225°C i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Mosa eller mixa avokadon helt slät. Tillsätt citron och crème fraîche. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en stekpanna med smör. Smula i vörtbrödet och stek det knaprigt.
Lägg upp snittarna på ett fat. Klicka ut avokadoröran, toppa med rom, granatäpplekärnor och stekta smulor av vörtbröd.
Servera direkt.
Frankrike
79 kr
109 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
Läs merLåt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs merEn ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
Läs mer