Torskrygg med blåmusselsås.

En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.

torskrygg med blåmusselsås

4

1 h 30 min

Nu har vår dryckesexpert Mats stått vid spisen igen och skräddarsytt en anrättning till en högklassig riesling från Rheingauproducenten Robert Weil. Resultatet blev en mycket elegant fiskrätt som med vinet ger en ljuv förening, (och kanske till och med) en vink om livets mening.

Förbered gärna plommontomaterna dagen innan eftersom de tar några timmar att göra.

Vintips till torskrygg med blåmusselsås:

Recept: Mats Claësson

mango och räksalladMango- och räksallad.

En underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.

Läs mer
Smörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaoljaSmörstekt torskrygg med sötpotatispuré och basilikaolja.

Ett lyxigt recept på smörstekt torskrygg med len sötpotatispuré och basilikaolja. Till rätten rekommenderar vi ett glas chardonnay från anrika Laroche.

Läs mer
Ugnsbakad torskrygg med ört- och löjromssåsUgnsbakad torskrygg med lyxig ört- och löjromssås.

Inför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås. 

Läs mer
Toast skagen - en av våra svenska klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 1: Fisk & skaldjur.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den första delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på fisk eller skaldjur.

Läs mer