Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på toscakaka med päron.
Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på en saftig toscakaka smaksatt med päron och Xanté päroncognac.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Skala och kärna ur päronen och skär de i tunna skivor. Bryn smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, smöret och Xanté i äggblandningen.
Häll smeten i formen. Tryck ner päronbitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Medan kakan är i ugnen, förbered glasyren genom att bryna smöret och sedan blanda i övriga ingredienser utom nötterna.
Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i hackade nötter.
Ta ut kakan och bred glasyren på toppen. Grädda ytterligare 15 min eller tills den har fått färg.
Estland
277 kr
Xanté Cognac & Pear har en stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en härlig, kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.
Mattias Celinder är affärsområdeschefen som älskar att baka på fritiden. I höst får vi lära känna honom närmare i det populära tv-programmet Hela Sverige bakar.
Läs merEtt fruktigare och livligare alternativ till klassikern Irish Coffee.
Läs merEn härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer