Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Låt mig presentera den lyxigaste snabbmat jag lagat på länge:
Tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel. Få ingredienser men makalöst gott. Här bildar äggula, parmesan och pastavatten en härligt krämig sås som liksom kokar in i pastan och gör detta till den ultimata rätten att bjuda på. För det går sannerligen rysligt fort att laga detta och det känns riktigt lyxigt! Jag begär inte mer av en pastamiddag än så.
Här är det en god idé att lägga någon extra krona på en riktigt god parmesan och tryffel. Visst finns det tryffelolja att använda om nöden så kräver. Men det blir en helt annan smak med äkta svart tryffel. Jag lovar!
Koka upp vatten och koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.
Strimla biffen och stek i omgångar i lite olja.
Finhacka purjolöken och låt den steka med på slutet.
Ha i spenaten och låt allt steka tills den mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg den stekta biffen åt sidan.
Häll av den nykokta pastan men spar ca 2 dl pastavatten. Ha upp pastan i samma stekpanna du stekt kött och lök i.
För pastan lite åt sidan och ha i äggulorna, den rivna osten och 1 dl pastavatten. Rör om och fortsätt blanda tills all pasta har täckts av såsen. Låt sjuda på medelvärme. Slå eventuellt på mer pastavatten.
Blanda i det stekta köttet, lök och spenat. Riv över tryffel. Smaka av med salt och peppar.
Dekorera eventuellt varje portion med en äggula i äggskal. Det blir otroligt vackert!
Toppa varje portion med nyriven parmesan och lite extra tryffel.
Italien
209 kr
Barbarossa Monferrato Nebbiolo Superiore har en inbjudande doft med inslag av röda blommor, parfym, körsbär, mörka plommon och ett stråk av balsamico. Smaken har balans med en bra frukt och syra som väl balanserar tanninerna. Angenäm och balanserad eftersmak med inslag av mörka körsbär, rosor och mörka plommon.
Italien
699 kr
En exklusiv Barolo med smak av rosor, körsbär och tryffel. Idealisk för högtidliga middagar och långlagrad ost.
Recept: Linnéa Seidel
Tryffel - denna smakrika, dyra knöl som får tankarna att dras till norra Italien. Här har vi samlat 8 recept med tryffel som får det att vattnas i munnen.
Läs merPiemonte är en trakt för den sanna livsnjutaren. Det böljande landskapet och glittrande sjöar bjuder på fina upplevelser samtidigt som du inte behöver gå hungrig - i Piemonte serveras rustik, vällagad mat och här även finns några av landets bästa viner.
Läs merDet är tryffeltider och vi ville veta hur kockarna själva använder tryffel i matlagningen. Här berättar fem kända svenska kockar och krögare hur de helst lagar mat med tryffel.
Läs merSofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer