Ugnsbakad kyckling med mos på butternutpumpa och kantarellsås.

Det har blivit dags för lite mer värmande rätter och detta kycklingrecept är ett perfekt steg in i hösten.

Ugnsbakad kyckling med Pinot Noir

4

0 h 40 min

När höstens kalla vindar viner runt knuten vill jag laga mat som värmer och mättar. Mat och potatis som vi säger där jag kommer ifrån.

Idag blev det ugnsbakad kycklingfilé i en underbar kantarellsås som fått smak av både dragon och dijonsenap. Till detta ett mos gjort på klassisk potatis, men också palsternacka och butternutpumpa. Eftersom moset blir lite sött av butternutpumpan tycker jag det är gott att ha i färskost i moset som bryter av. Idag tog jag en vanlig naturell färskost. Men du kan såklart ta ett med smak på om du vill.

/Linnéa

Vintips till kycklingen:

Till fågeln serverar vi gärna ett mjukt och fruktigt rött vin på druvan pinot noir.

Recept: Linnéa Seidel

Maison de Chene, ny pinot noir i september 2024.Ny fransk pinot noir till höstens myskvällar.

En fransk pinot noir gör nu entré som en frisk fläkt i beställningssortimentet. Håll ögonen öppna efter prisvärda Maison de Chêne Pinot Noir.

Läs mer
Kantareller och champinjoner upplagda på en tallrik Så väljer du vin till svamp.

Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept. 

Läs mer
Pinot Noir - skylt på en vingård i Bourgogne, Frankrike.Pinot Noir – en av världens mest älskade druvor.

Pinot Noir är en av vinvärldens mest älskade – och mest svårodlade – blå druvor. Den ligger bakom några av världens bästa rödviner, framförallt från Bourgogne i Frankrike, men också från Nya Zeeland, USA och Tyskland.

Läs mer
Helgrillad kyckling och ett glas vitt vin.Att välja vin till olika rätter på kyckling.

Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.

Läs mer