Ugnsbakad lax fylld med skagenröra.

En av de råvaror jag allra helst använder mig av när det kommer till matlagning är lax. Det är himla gott, lätt att variera och allt som oftast lättlagat. Så idag tänkte jag bjuda på en riktig favorit, nämligen skagenfylld lax.

Lax med skagenröra

4

När man använder sig av fisk och skaldjur blir det ju absolut godast om man får tag på färska råvaror. Jag själv är en riktig inlandskrabba och därför inte alls uppvuxen med färsk fisk. Därför tycker jag det är en riktig lyx när man får tillgång till det.

Som ni kanske redan märkt så gillar jag att mysa till det på fredagar med vällagad, men lättlagad mat. Och det här är verkligen ett sådant recept! Se till att göra mycket skagenröra, det kan det aldrig bli för mycket av!

Recept: Linnéa Seidel

Sotad lax med citrussalsaSotad lax med citrussalsa.

Linnéa bjuder denna vecka på ett av sina favoritrecept. Nämligen sotad lax med en härligt fräsch citrussalsa!

Läs mer
Lax med parmesangratinerad sötpotatis och aioliLax med parmesangratinerad sötpotatis och aioli.

En fantastisk rätt till fredagsmyset med lax, vitlök och ugnsbakad sötpotatis.

Läs mer
Stekt fjällröding med smörslungad potatisStekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta grönsaker.

Linnéa bjuder här på ett enkelt men löjligt gott recept på härlig stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta gröna primörer.

Läs mer
Två laxfiléerDe bästa vinerna till lax.

Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.

Läs mer