Ugnsbakad torskrygg med lyxig ört- och löjromssås.

Inför Alla Hjärtans Dag har Linnéa tagit fram ett recept på ugnsbakad torskrygg med en rivig ärtpuré och lyxig sås. 

Ugnsbakad torskrygg med ört- och löjromssås

2 portioner

0 h 35 min

Överraska någon du tycker om med en riktigt god middag och ett glas vin.Ugnsbakad torskrygg tillagad på låg temperatur är ett riktigt bra knep för att få till väldigt god fisk utan speciellt mycket ansträngning! Allra bäst är det om du har tillgång till en termometer så att du kan ha koll på graderna. Vid cirka 52 grader bör torsken vara klar. Annars kan du prova att försiktigt peta på den med en gaffel. När fisken lätt faller isär är den klar.

Vintips till torskrygg:

Recept: Linnéa Seidel

Smörstekt torskrygg med gremolata och örtslungad potatisSmörstekt torskrygg med gremolata och örtslungad potatis.

Denna vecka bjuder Linnéa på ett makalöst utsökt recept på smörstekt torskrygg med godsaker. En maträtt utan säsongsbetoning.

Läs mer
Ett träbord med tre skålar med gul soppa och vitlöksbröd. Fisksoppa med saffran och räkor.

Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd. 

Läs mer
Kan man dricka rött vin till fisk?Rött vin till fisk - funkar det?

Är det alltid vitt vin till fisk som gäller? Nej. I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger tips på rött vin till olika fiskrätter.

Läs mer
Ugnsbakad lökUgnsbakad lök med gruyère och getost.

Här är Linnéas recept på en perfekt förrätt!

Läs mer