Avsluta Alla hjärtans dag med den här gudomligt goda desserten. Kombinationen av äpple, tosca och vanilj tillsammans med ett glas Vintry's Taverna får smaklökarna att jubla.
Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass är en storfavorit hos mig. Som äppelpaj, fast godare liksom. Jag har tagit dessa äpplen till nästa nivå genom att fylla dom med lite mandelmassa också. Den härliga toscasmeten kommer sedan att rinna ner och blanda sig med mandelmassan vilket blir makalöst gott!Se till att använda jämnstora äpplen som står stadigt. Så blir det här ett perfekt avslut på din alla hjärtansdagmiddag.
Skär av toppen på äpplena och gröp ur kärnhuset. Ställ i en ugnsfast form. Ugnsbaka äpplena i 175°C i cirka 15 minuter eller tills äpplena börjar kännas mjuka. Detta tar lite olika tid beroende på hur stora äpplen du har.
Riv mandelmassan. Blanda under tiden smör, sirap och socker i en kastrull. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt sedan mjölet och vispa hela tiden så alla klumpar försvinner. Ha i nötterna och tag av värmen.
Fyll äpplena med den rivna mandelmassan. Slå sedan på toscasmeten och ugnsbaka tills smeten börjar få fin färg. Håll koll så den inte bränns.
Låt äpplena svalna något. Ha sedan på en kula extra god vaniljglass och servera direkt.
Spanien
135 kr
Vintry's Taverna har en medelstor doft med inslag av körsbär, katrinplommon, russin och apelsinskal. Söt, medelfyllig smak med mild syra. En viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal, körsbär och russin.
Linnéa har tagit fram en förrätt som passar perfekt för den som vill värma sig i vinter. Går lika bra att servera som huvudrätt tillsammans med ris eller glasnudlar.
Läs merBli inspirerad av Lady och Lufsen och laga denna otroliga pastan med köttbullar i tomatsås på Alla hjärtans dag.
Läs merfolk o folk besökte vackra Madeira. Vi tipsar om vinprovning, lokala specialiteter och vandring.
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs mer