Ugnsrostad blomkålssallad med ryggbiff och grönkålschips.

Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.

Ugnsrostad blomkålssallad med ryggbiff, grönkålschips och färskostvisp

4 portioner

0 h 45 min

Har du testat att ugnsbaka blomkål? Tillsammans med lite olja och ett salt smaksatt med örter? Det här lite bittra och ibland beska som kan finnas i blomkål blir som bortblåst. Istället har du en söt, krämig och smakrik grönsak som är helt fantastisk god.

Dessutom passar det makalöst bra till en bit kött. Antingen gör du en puré på den ugnsrostade blomkålen med lite smör, smakrik ost och en skvätt mjölk, eller så gör du som jag gjort här - serverar den i en lite vintrig sallad. Salladen har en perfekt bas av kokt quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff. För lite extra krispighet tillsatte jag spröda grönkålschips.

/Linnéa

Recept: Linnéa Seidel

Varm grönkålssalladVarm grönkålssallad med lax.

Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!

Läs mer
Skördesallad på säsongens rotsakerSkördesallad på säsongens rotsaker.

En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.

Läs mer
PumpasalladPumpasallad med parmesan och skinkchips.

En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.

Läs mer
Grillad ryggbiffGrillad ryggbiff med rotfrukts- och svamppuré.

Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.

Läs mer