Linnéa har experimenterat med vegetariska biffar och här är en riktig fullträff!
Jag älskar att experimentera med olika slags vegetariska biffar. Med blandat resultat måste erkännas. Här om veckan testade jag en ny variant av broccolibiffar. Ja, det skulle alltså bli broccolibiffar men resultatet blev så sorgligt att jag inte ens vill tänka på det.
De här svampbiffarna tillsammans med gräddstuvad grönkål däremot, de blev en 10-poängare redan första gången jag gjorde dem. De höll ihop fint och blev grymt goda! Tillbehören går att variera i det oändliga men gräddstuvad grönkål blev verkligen en riktig höjdare till!
Hacka svamp och lök riktigt fint. Stek på medelvärme tills all vätska har kokat bort.
Tillsätt smöret och stek tills allt fått en gyllene färg. Ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman ägg, ströbröd, riven ost och grönsaksfond. Rör ner den stekta svampen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar med lätt fuktade händer.
Stek biffarna gyllene i rikligt med olja.
Skölj kålen, repa och skär den i mindre bitar.
Stek kålen mjuk utan att den får färg i en stekpanna.
Tillsätt fond, senap och grädde. Koka i cirka 10 minuter.
Smaka av den gräddstuvade grönkålen med salt och peppar.
Servera svampbiffarna och den gräddstuvade grönkålen tillsammans med rårörda lingon, skivade rödbetor och några fina salladsblad.
Låt fredagsmyset börja!
Frankrike
125 kr
Ett ekologiskt rödvin med toner av mörka bär, kryddor och lakrits. Ett utmärkt vin till medelhavsmat.
Recept: Linnéa Seidel
Här får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs merDet finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs merRecept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.
Läs mer