Västerbottenssill med dill.

Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.

Västerbottenssill med dill

0 h 10 min

Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination. Gör gärna sillen några dagar i förväg, då hinner alla smaker sätta sig och den blir som godast!

Para ihop sillen med någon av dessa snapsar:

Recept: Linnéa Seidel

Snaps till påskmatGuiden för att matcha snaps till påskmat.

Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.   

Läs mer
Laxcarpaccio med citrondressingLaxcarpaccio med citrondressing.

Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt. 

Läs mer
Bräserad lammstek med delikatesspotatis i ugn.Bräserad lammstek med delikatesspotatis i ugn.

Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.

Läs mer
Kycklingpaj med vårprimörerKycklingpaj med vårprimörer.

En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.

Läs mer
Kladdig chokladtårta med fudge-toppingKladdig chokladtårta med fudge-topping.

En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.

Läs mer