Vegetarisk gryta med Oumph!, champinjoner och pumpa.

Linnéa bjuder på en härlig gryta med jordnära smaker och färger som passar nu när hösten är här på riktigt.

Oumphgryta

4 portioner

0 h 50 min

Till en mustig och smakrik gryta som denna brukar man ofta använda en fin bit kött. Kanske biff eller varför inte högrev. Men idag har jag gjort en vegetarisk variant där jag använt Oumph! (ett populärt alternativ till kött som du hittar i frysdisken i din mataffär).

Om du ändå känner för en klassisk köttgryta är det bara att ta valfritt nötkött i grytan istället.Till min oumphgryta har jag lagat en krämig polenta som blir sådär silkeslen tack vare att jag rört i massor av parmesan. Så gott! Ni bara måste testa.

Recept: Linnéa Seidel

Rött vin till vegansk matKan man dricka kraftigt rött vin till vegansk mat?

Tips för att få vegansk mat att passa till kraftiga röda viner.

Läs mer
Veganska köttbullarVeganska köttbullar med kikärtor och veganskt vin.

Viner tillverkas ju av druvor så alla viner är väl lämpliga för veganer, eller? Mats reder ut begreppen och tipsar om viner för veganer.

Läs mer
Vegetarisk gryta med marockanska smakerMarockansk vegetarisk gryta med aubergine- och kikärtor.

Recept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.

Läs mer
The Umami TsunamiThe Umami Tsunami - vegetarisk "köttfärssås".

Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin. 

Läs mer
Chill Out tre vinboxar på ett bord.CHILL OUT

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer