En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Vegetarisk lasagne med taleggio, ruskigt gott i all sin enkelhet. Här kan du ta den svamp du gillar bäst eller har tillgång till. Kantarell, champinjon, karljohan, allt blir precis lika bra.
Taleggio är en italiensk kittost som är mild i smaken, krämig och mjuk i konsistens och gör sig perfekt tillsammans med svamp. Här ger den en fin smak till ostsåsen. Visste du att det är en av de alla äldsta, mjuka ostsorterna vi känner till? Den har ätits i flera tusen år, rätt fantastiskt tycker jag!
Sätt ugnen på 225°C.
Skär ner svamp och zucchini i småbitar. Stek i en torr och het stekpanna.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Finhacka grönkålen.
Tillsätt de båda löksorterna och smör i stekpannan. Stek tills löken mjuknat. Ha i grönkål, salt, timjan, mejram, peppar och vitt vin. Låt allt koka upp och ställ sedan åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör snabbt helt slätt. Slå på mjölken - lite i taget - och vispa klumpfritt.
Skär taleggio-osten i mindre bitar och ha i den i såsen. Låt allt koka på svag värme tills osten smält helt.
Smaka av med salt och peppar.
Varva ostsås, stekta grönsaker och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och finriven parmesan på toppen. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
Australien
219 kr
239 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med inslag av björnbär svarta vinbär, körsbär, mjölkchoklad och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.
Recept: Recept och bild: Linnea Seidel
Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs merLasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs merLinnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs merLinnéa avslöjar sina bästa knep för en lyckad lasagne och bjuder på ett recept smaksatt med lite spiskummin och chili som ger rätten lite hetta.
Läs mer