Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Det här är perfekt mat att laga tillsammans med gästerna. Skär upp mängder med grönsaker i regnbågens alla färger och låt var och en tillverka sina egna vietnamesiska sommarrullar. Den första rullen kan vara lite trixig att få till, så vill du impa på gästerna med dina färdigheter, öva en gång innan!
Och bubblet, det passar precis lika bra att dricka medan ni lagar maten som till själva middagen sen. Jag valde att göra mina helt vegetariska, men man kan även ha i räkor, lax eller kyckling. Det är helt en smaksak!
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk.
Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime.
Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.
Lägg jordnötssmöret i en skål, häll på det heta vattnet och blanda väl.
Blanda i soya, sesamolja och vita sesamfrön.
Spanien
87 kr
89 kr
Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.
Frankrike
79 kr
100 kr
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har en fruktig och inbjudande doft med inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon. Smaken är torr och frisk och fruktig med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.
Recept: Linnéa Seidel
Wichudaporn blev känd när hon kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019. Nu är hon aktuell med sin andra kokbok "Thai på 30 minuter" där du får lär dig att laga genuin thailändsk mat.
Läs merAtt göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merBanh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer