Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.
Att servera inkokt frukt är en riktigt klassisk dessert. Här har jag gjort en härligt god mascarponekräm till som jag smaksatt med kardemumma. Sedan har jag toppat allt med havresmul.
Skala äpplena men behåll det lilla skaftet.
Blanda socker, vanilj, kanel, muskot och rödvin i en kastrull. Låt koka upp.
Lägg i äpplena och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills de mjuknat helt. Låt svalna i lagen.
Smält smöret i en stekpanna, häll i havregryn och sirap och blanda om väl.
Rosta havregrynen tills de får en gyllene färg. Ta av från värmen och låt svalna helt.
Vispa grädden lätt. Rör i mascarpone och kardemumma till en mascarponekräm.
Servera äpplena med mascarponekrämen och havresmulet. Toppa med lite färsk citronmeliss.
Frankrike
449 kr
Boulard Calvados Pays d´Auge VSOP är en mjuk fin calva men tydlig fruktkaraktär av mogna äpplen. Mer mognad och komplexitet än Grande Solage men inte lika mycket fatkaraktär som t ex Hors d'Age.
Australien
219 kr
239 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med inslag av björnbär svarta vinbär, körsbär, mjölkchoklad och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Läs merEn dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs merLinnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer